comments 4

Myself – Mijzelf

Scroll naar beneden voor Nederlands

It feels a bit like a monastery here. Lizards run away from me when I try to walk the path from the down-house to the upper-house, where the community-room, music-room and kitchen is. The intense smell of Linden penetrates my body. All nature is big here. It flows, as I flow. My day consists of meditation, eating – collected from the garden, cleaning and sleeping. I am not in the hotel anymore.

Food from the Garden

In two weeks it will be three years ago that I left for a landtrip and break from work and study for a couple of months. I hitchhiked to Mongolia, after that to Iran – and started cycling which made me ending up in Bulgaria with injuries in my knees. So if you want to know why Bulgaria, this is why Bulgaria. I kept making new plans for hitchhiking new continents, crossing the ocean by hitchhiking but every time when went into the plan-thinking, my body hurt. It kept telling me: Rein, you have to go inside. I shared a lot about meditation in my video’s and blogs while I didn’t truly know what meditation is. That’s no problem, I was on my way to where I am now. .

One month ago I stopped the hotel-project. Busy with helping people, I was avoiding going to the core of my restlessness. I will try to describe in some short sentences what it gives me now: Being one with everything, close to nature, being with people that have the same knowledge, drives and plans and a little amount of chemicals, sweets and electricity. I am diving, deeper and deeper. Going trough fears, embracing, living. The restlessness is fading away and I feel that I am going to a place that I didn’t visit for a long time.

Thinking about bringing Merope a visit? Visit our website

Het voelt hier een beetje als een klooster. Hagedissen rennen voor me weg als ik van het beneden-huis naar het boven-huis loop, waar de gemeenschappelijke kamer, muziek-kamer en keuken is. De intense geur van Linden doordringt mijn lichaam. Alle natuur is groot hier. Het stroomt, terwijl ik stroom. Mijn dag bestaat uit meditatie, eten – verzameld in de tuin, schoonmaken en slapen. Ik ben niet meer in het hotel.

Eten uit de tuin


Over twee weken is het drie jaar geleden dat ik wegging voor een landreis en pauze van werk en studie voor een paar maanden. Ik liftte naar Mongolië, daarna naar Iran – en startte een fietstocht die me met een blessure in mijn knieen liet stoppen in Bulgarije. Dus als je wilt weten waarom Bulgarije, dit is waarom Bulgarije. Ik bleef nieuwe plannen maken voor het liften van nieuwe continenten, de oceaan over te liften maar elke keer als ik in de plan-gedachte ging, deed mijn fysieke lichaam pijn. Het bleef maar zeggen: Rein, je moet naar binnen. Ik deelde veel info over meditatie in mijn video’s en blogs terwijl ik niet echt wist wat meditatie inhield. Dat geeft niet, ik was op weg naar waar ik nu ben. De hele tijd dat ik over meditatie deelde, terwijl ik niet echt wist wat meditatie eigenlijk is. Dat is geen probleem, ik was op weg naar waar ik nu ben

Buddha

Een maand geleden stopte ik met het hotel-project. Bezig met het helpen van mensen, vermeed ik om naar de kern van mijn rusteloosheid te gaan. Wat ik ontdekte na een maand terug in Merope te zijn, is te groot om in woorden te beschrijven. Woorden die zouden passen, zijn dingen als: Eén zijn met alles, dicht bij de natuur, mensen met dezelfde kennis, drijfveren en plannen, beperkt gebruik van chemicaliën, zoetigheid en elektriciteit. geluk. Ik duik, dieper en dieper. Gaan door angsten, omarmen, leven. De rusteloosheid vervaagt en ik voel dat ik naar een plek ga die ik niet lang heb bezocht.

Denk je erover om Merope te bezoeken? Bezoek onze website

4 Comments

 1. Cor en Bettie Gradisen

  Gestopt met hotelproject. Je was er hier nog vol over. Maar je moet natuurlijk wel in het reine (geen woordgrap) met jezelf blijven. Zoeken naar het geluk en zuiverheid. Ben benieuwd welke kant je opgaat. Groeten vanuit nu nog Geldermalsen. Over 6 weken vanuit Tiel.

 2. Gijsbert

  Hé Rein!

  Dat is even geleden. Ik heb niet alles meer gevolgd. Nu ik je ervaringen gelezen heb ik bewondering voor jouw gevoel die je laat zien. Heel veel wijsheid en geluk toe gewenst met jouw avontuur. Je bent een bijzonder mens!

  Groetjes,
  Gijsbert

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.